پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 115670
فراخوان مجدد "جاسوس خبرنگاران" براي کمک به سرويس رسانه اي MI6
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 628

به گزارش پيگاه خبري تحليلي پيرغار، اخير شبکه سلطنتي بي بي سي فارسي با راه اندازي بخشي به نام " شاهد عيني " حلقه ديگري از سناريوهاي خود مبني بر جاسوسي  از مناطق مختلف به خصوص جمهوري اسلامني ايران را آغاز کرده است.

* تربيت خبرنگار جاسوس با نام خبرنگاري شهروندي!


در ساليان اخير به مدد شبکه هاي اجتماعي و گسترش چند رسانه اي ها، عنوان جديدي در فضاي ارتباطي شکل گرفته است به نام «خبرنگاري شهروندي» (Citizen Journalism) که با عنوان هاي روزنامه نگاري همگاني، خياباني و خبرنگاري شهروندي نيز معرفي شده است که نوعي روزنامه نگاري متأثر از موقعيت جديد جهان است؛ موقعيتي که اکنون با عنوان جامعه اطلاعاتي شناخته شده است.

در اين روزنامه نگاري، شهروندان جامعه به مدد فرصت هايي که رسانه هاي ديجيتال در اختيارشان مي گذارند به طور مستقيم فعاليت و مشارکت سياسي و اجتماعي در جامعه دارند. مردم با استفاده از فناوري هاي همراه خود مانند دوربين و موبايل هاي دوربين دار به عنوان يک شاهد ماجرا عمل مي کنند و از سوي ديگر مي توانند موجي از اخبار به راه بيندازند.


در اين نوع از روزنامه نگاري، خبرنگاران مطالب تهيه شده را در شبکه هاي اجتماعي مانند يوتيوب، فيس بوک وبلاگ و حتي خبرگزاري ها و شبکه هاي خبري نشان مي دهند. قدرت خبرنگاري شهروندي به حدي رسيده است که سايت يوتيوب که صرفاً اين وظيفه را دنبال مي کند، بيش از پنج کانال رسمي تلويزيون در آمريکا براي بازديدکنندگان دارد.
امروزه رسانه هاي بزرگي چون سي ان ان، الجزيره و بي بي سي از خبرنگار شهروند استفاده مي کنند، سرويس جهاني بي بي سي قبلا در پروژه ديگري به نام «داستان شما» به آموزش روزنامه نگاران شهروند و ارائه تجهيزات به آنها پرداخت و به آنان وعده داد که گزارش هاي شان را در برنامه هاي مهم بي بي سي پخش کند.


اين برنامه از سال 2008 که مصادف با راه اندازي تلويزيون بي بي سي بود از مردم خواست که ايده هاي خود براي اخبار و گزارش هاي خبري يا داستان هاي شخصي را به صورت عکس، صدا و ويدئو ارسال کنند.
برخي از محتواي توليدي شهروندان خبرنگار در سايت بي بي سي اکنون هم موجود است که به تربيت شهرونداني مي پردازد که با عنوان خبرنگار به صورت  ظاهرا رايگان و در سطح پيشرفته به شکل مزدوري با آن همکاري مي کنند.
بي بي سي هر روز تلاش مي کند ايراني تر به نظر برسد به همين دليل نياز دارد برنامه هاي خود را از منابع درون ايران جمع آوري کند و يا در انگليس از خبرنگاران ايراني با لهجه روز تهران استفاد کند به همين خاطر، اين شبکه در انگليس خبرنگاران ايراني روزنامه هاي زنجيره اي را به استخدام در آورده است.

17 سپتامبر (26 شهريور) بود که خبري در کشور منتشر شد: «ساعتي پيش چند همکار بي بي سي فارسي در مکان هاي مختلف دستگير شدند و مراحل تحويل آنها به دستگاه هاي مسئول هم اکنون در جريان است.»
«بر اساس اين گزارش، اين افراد عضو شبکه تأمين منافع بي بي سي در تهران و تأمين کننده اطلاعات، فيلم، خبر و گزارش پنهاني با محوريت سياه نمايي در مورد ايران و ملت ايران از محيط هاي مختلف براي بي بي سي فارسي بودند.»
بنا بر اين گزارش، آقايان: «م. م ط»، «م. ز»، «ن. ص»، «ه. ا»، «م. ش» و خانم «ک. شبنا»، در ارتباط با بي بي سي فارسي دستگير شده اند.
خبر دستگيري افراد مرتبط با بي بي سي، توسط وزارت اطلاعات جمهوري اسلامي ايران هم تأييد شد.

اما بلافاصله «صادق صبا»، رئيس تلويزيون بي بي سي فارسي ، به موضع گيري در مورد اين خبر پرداخت و در اين خصوص به راديو فردا مدعي شد: «بي بي سي فارسي در ايران هيچ دفتري ندارد و هيچ کسي در داخل ايران براي بي بي سي فارسي، چه به طور غير رسمي و چه به شکل رسمي، کار نمي کند.»


اين در حالي است که در خبر مزبور اشاره اي به دفتر بي بي سي نشده بود؛ اما بلافاصله سايت «جرس» وابسته به فتنه گران اسامي افراد دستگير شده را اعلام کرد و نوشت: گزارش رسيده به جرس حاکي است که «ناصر صفاريان»، «مجتبي ميرطهماسب»، «هادي آفريده»، «محسن شهرنازدار» و «کتايون شهابي»، پنج مستندسازي هستند که در ارتباط همکاري با بي بي سي فارسي، روز گذشته بازداشت شدند.


* تأسيس تلويزيون «بي بي سي فارسي»


تأسيس تلويزيون «بي بي سي فارسي» در سال 1385 توسط وزارت خارجه انگليس پيشنهاد و در سال 1386 اين پيشنهاد پذيرفته شد. مقدمات ايجاد اين شبکه پس از تعيين بودجه ساليانه براي آن مهيا گرديد و سرانجام در 25 دي 1387 و چند روز بعد از هفتاد سالگي راديو فارسي «بي بي سي» فعاليت آن آغاز شد و در نخستين برنامه ها به موضوع انتخابات رياست جمهوري دهم ايران پرداخت؛ موضوعي که در آن زمان براي مخاطبان عام چندان غريب نمي نمود؛ اما بعد از انتخابات و بروز وقايع تلويزيون بي بي سي از دي ماه 87 عملاً نقش دو وزارتخانه خارجه و وزارت جنگ حکومت سلطنتي لندن و سازمان جاسوسي «ام اي 6» را عهده دار شد و در اين راستا کوشيد که نظام اسلامي را با چالش هاي سياسي، فرهنگي و اجتماعي مواجه کند؛ اما اغتشاشات و فتنه 88 نشان داد که تأسيس اين تلويزيون به اين سادگي ها هم نبوده و اهداف خاصي براي آن پيش بيني شده بود.


* صهيونيستي، آمريکايي و انگليسي


تلويزيون فارسي بي بي سي يکي از نادر رسانه هايي است که تمهيدات فراهم کردن انتشار اخبار و اطلاعات آن از سوي مقامات صهيونيستي، آمريکايي و انگليسي مورد تأکيد قرار گرفته است.

کمک هاي آمريکايي براي تداوم برنامه هاي يک شبکه انگليسي به گونه اي است که انديشکده «هريتيج» در گزارشي از اين ابتکار عمل اوباما متعجب شد و نوشت: خبرها حاکي از آن است که دولت اوباما در اين مدت کمک بلاعوضي را در اختيار شبکه بي بي سي نهاده است که بنا بر گزارشات واصله، اين کمک همچنان در حال افزايش است. گزارش هريتيج مي افزايد: آيا دولت اوباما و وزارت امور خارجه واقعاً آنقدر شيفته بي بي سي هستند که ترجيح مي دهند بودجه بنگاه هاي خبرپراکني بريتانيا و شبکه هاي خبري معتبر جهاني را تأمين کنند؟ تأکيد بر پخش درست برنامه هاي بي بي سي حتي به حدي است که سفير آمريکا در آذربايجان به الهام علي اف دستور مي دهد که رسانه بي بي سي را در آن کشور براي تأثيرگذاري بر ايران نيز تقويت کند!


* افراد ايراني فعال در بي بي سي فارسي


بهروز آفاق (رئيس بي بي سي در منطقه آسيا)
فرناز قاضي زاده (در دوران اصلاحات در روزنامه هاي ياس نو، نشاط و زن فعاليت داشت)
داريوش کريمي (سردبير اخبار)
پونه قدوسي (يکي از مجريان برنامه نوبت شما)
نادر سلطان پور (حرفه خبرنگاري را با کار در يک برنامه هفتگي به نام «صداي فارسي» براي جامعه فارسي زبان در اونتاريو کانادا آغاز کرد)
سيما علي نژاد (مسن ترين گوينده خبر در بي بي سي فارسي)
جمال الدين موسوي (سردبير هفته نامه اي براي پناهندگان افغان ساکن مشهد بود)
ناجيه غلامي (داراي اصالتي افغاني است و حرفه راديويي و تلويزيوني خود را در سال 2001 به عنوان گزارشگر بي بي سي فارسي در شهر مشهد آغاز کرد. وي نخستين خبرنگار فارسي زباني بود که از سوي جمهوري اسلامي ايران جهت فعاليت براي بي بي سي مجوز گرفت)
لارا پطروسيان (مجري برنامه فرهنگي کليک که در سرويس هاي امنيتي دوره ديده و از مسئولان تراز اول بي بي سي نيز به شمار مي رود)
سياوش اردلان (داراي سابقه همکاري با راديو فردا و يکي از مجريان برنامه نوبت شما)
مسعود بهنود (از افراد اصلي طراحي شبکه بي بي سي فارسي است و نقش مهمي در شناسايي، جذب و مصاحبه با نيروهاي شبکه بي بي سي فارسي داشته است)
بهزاد بلور (وظيفه شناسايي گروه هاي زيرزميني موسيقي را بر عهده دارد)
مهدي پرپنچي (مجري و گوينده بي بي سي فارسي و سابقه سردبيري راديو بي بي سي فارسي را نيز دارد)
صادق صبا (از سياستگذاران بي بي سي فارسي و رئيس کنوني بخش فارسي بي بي سي)
مينا رزقي (فيلمبردار شبکه بي بي سي فارسي)
ستار سعيدي (روزنامه نگار افغان و يکي از مجريان برنامه نوبت شما)
علي اصغر رمضان پور (معاون وزارت ارشاد در دولت خاتمي)
نگين شيرآقايي (گزارشگر تلويزيون بخش فارسي بي بي سي)
فريبا صحرايي (روزنامه نگار در تورنتو)
رعنا رحيم پور (گزارشگر تلويزيون بخش فارسي بي بي سي)


* شگردهاي بي بي سي براي پوشش دادن همه موضوعات داخلي ايران


سياست هاي بي بي سي براي پوشش دادن تمام موضوعات داخلي ايران بدين شرح است:


1- اين شبکه درصدد است پيوندي ميان مردم ايران و فعالان فضاي سايبر (اينترنت) برقرار کند. آدرس دهي مرتب به مردم درباره اين سايت ها و وبلاگ ها در جهت ايجاد اطلاعاتي از اين فضا براي مردم و دسترسي آنان به يک آرايش رسانه اي جديد تلقي مي شود.


2- بي بي سي فارسي درصدد است مشارکت و همکاري جريانات روشنفکري سکولار و بعضاً دوم خردادي را جلب کند. اصحاب روزنامه هاي تعطيل شده جزء اين گروهند و البته اين کشش مي تواند دوطرفه باشد. شرکت بهنود، ايازي، فاضل ميبدي، شمس الواعظين در برنامه هاي بي بي سي در همين راستا ارزيابي مي شود.


3- بي بي سي تلاش مي کند شبکه سازي سياسي - اجتماعي را در رأس اولويت هاي خود قرار دهد و از طريق اين شبکه با بخش هاي بخش هاي مختلف و تعداد بيشتري از مردم ايران ارتباط بگيرد و به بهانه انتشار نظرات آنان به شناسايي نقاط ضعف يا قوت نظام و عمليات رواني عليه آنها بپردازد.


*فعاليت هاي براندازانه بي بي سي


1- رسانه رژيم سلطنتي انگليس که از پايه گذاران «دروغ بزرگ تقلب» در انتخابات22 خرداد 88 بود و پس از آن نيز مدام به دروغگويي درباره مسائل داخلي کشورمان روي آورد که مهم ترين محور هاي القايي اين رسانه عبارت بوده اند از: القاي دخالت بسيج و سپاه در انتخابات و برجسته سازي آن، القاي ناسالم بودن انتخابات، القاي اينکه آمريکا با احتياط نتايج را دنبال مي کند، ايجاد شبهه و تقلب در نحوه شمارش آرا، تبديل جشن شادي انتخابات به جشنواره سوگ، القاي سکوت نکردن کانديداهاي رقيب در برابر تقلب، القاي تهديدآميزبودن پيام رهبري، القاي امنيتي شدن فضاي شهر تهران، القاي اينکه احمدي نژاد رئيس جمهور طبقه پايين است، القاي بهت و حيرت مردم از نتيجه آرا، عادي جلوه دادن تقلب در انتخابات ايران، شبهه در صيانت از آرا، القاي حمايت تمامي قوميت ها و شهرها از آقاي موسوي، مأيوس کننده بودن پيام رهبري براي اصلاح طلبان، القاي ناکارآمدي و جانبدار بودن نهادهاي داوري کننده و...


2- سياه نمايي از وضع ايران: بي بي سي يکي از مهم ترين تلاش هايش را براي نااميد کردن مردم از نتيجه انقلاب اسلامي گذاشته است و درصدد است با نشان دادن وضعيتي فلاکت بار از زندگي مردم آنها را نسبت به انقلاب و مسئولان جمهوري اسلامي نااميد کند.


1-ترويج فساد و بي بندوباري: بي بي سي اگرچه تلاش دارد که خود را به عنوان يک رسانه سياسي و خبري معرفي کند اما فعاليت هاي ضدفرهنگي و مخرب آن درصدد است آلترناتيو دلخواه خود را به بينندگان القا کند؛ بي بي سي فارسي همزمان با فروکش کردن توهمات سبز در ايران که مخاطبان خود را از دست داده بود براي جذب مخاطب بارها اقدام به پخش صحنه هاي محرک جنسي کرده است. بي بي سي فارسي همچنين در اقدامي تبليغاتي براي قباحت زدايي از همجنس بازي، لندن را با صراحتي تمام «بهشت همجنس بازان ايراني» معرفي و آرامش و آزادي آنان را در لندن تبليغ کرد. بي بي سي فارسي دست به کار شده تا رپرتاژ و تبليغاتي را براي آزاد بودن و بي پروايي همجنس بازان ايراني مقيم لندن پخش کند و لندن را با صراحتي تمام «بهشت همجنس بازان ايراني» معرفي کند. گزارشگر بي بي سي وقيحانه مي گويد «براي همجنس گراها، لندن در مقايسه با تهران بهشت است.»


4- تلاش براي ايجاد آشوب و اغتشاش: با توجه به اينکه ماه ها از فضاي شرارت خياباني مزدوران انگليسي مي گذرد، اين رسانه همچنان موضوعات بي پايه را دست مايه زنده بودن فتنه گران قرار مي دهد و از هر فرصتي براي تحريک مردم استفاده مي کند.


5- حمايت از بهائيان: هرچند سابقه بهائي گري در بي بي سي به ابتداي راه اندازي اين رسانه در زمان تصدي «حسن موقر باليوزي» که مسئوليت راديو فارسي بي بي سي را داشت، بر مي گردد؛ اما اهميت اين فرقه منحله براي انگليس آنقدر حياتي است که تلويزيون فارسي خود را در حمايت از بهائيان تجهيز کند. بهائيان امروز در جهان هيچ رسانه اي مورد اعتمادتر از بي بي سي فارسي براي خود سراغ ندارند چراکه اين رسانه به دستاويزي براي اعمال سلايق و ابراز بدعت هاي ديني اين گروه تبديل شده است. در اين باره مي توان به مجموعه گزارش هاي متعدد جانبدارانه و آگهي گونه خبرنگاران اعزامي بخش فارسي در اسرائيل و درباره مراکز مختلف بهائي در عکا و ديگر سرزمين هاي فلسطيني اشاره کرد. در اين مطالب، گزارشگران اعزامي بخش فارسي بي بي سي، حکومت ايران را به بهائي ستيزي و يهودي ستيزي متهم کردند.


6- بعد از هدفمندي يارانه در آبان ماه سال گذشته شبکه بي بي سي گمان مي کرد که زمينه بسيار مناسبي پيدا شده تا حملات گسترده اي را عليه نظام تدارک ببيند و با استفاده از نارضايتي هاي احتمالي سعي در پيشبرد اهداف استعماري دولت متبوع خود کند.


اين شبکه ها که از چندين ماه قبل با دعوت از کساني که دشمني ديرينه اي با نظام داشتند، سعي به ايجاد موجي رواني در جامعه کردند تا در صورت اجرايي شدن طرح، زمينه را براي نارضايتي مردم فراهم کرده باشند و در اين مسير عواقب هولناک و وحشتناکي را براي اقتصاد ايران پيش بيني کردند.


نکته پاياني


تلاش بي بي سي براي بحران آفريني در ايران اسلامي موضوعي نيست که کسي نسبت به آن شک و ترديد داشته باشد؛ اما آنچه که مهم به نظر مي رسد اين است که بي بي سي معناي شهروند و جاسوس را با هم جابه جا کرده است و از شهروندان ايراني مي خواهد اتفاقات و رويدادهاي خود را براي بي بي سي گزارش کنند تا اين رسانه براي اهداف خود در جهت تضعيف نظام از آن بهره ببرد.

بازداشت تعدادي از همکاران بي بي سي و خدماتي که به اين شبکه استعماري کرده اند، عمق خباثت و دشمني اين شبکه را با نظام اسلامي ايران نشان مي دهد؛ دشمني اي که منحصر به فرد بوده و تاکنون هيچ يک از رسانه هاي غربي عليه هيچ کشوري انجام نداده اند.

اصل اين است که "دشمن" دشمني کند، پس اعتراضي به جاسوس دو جانبه انگليس و امريکا که پيش از اين همه کاره بنياد جاسوس پروري فرح ديبا در ايران بوده و حتي تا چند سال پيش به طور مستقيم مديريت عوامل استکبار در رسانه هاي اصلاح طلبان سابق و فراري فعلي را بر عهده داشته، وارد نيست. ولي بر همه فعالان حوزه رسانه و فضاي مجازي لازم است با ماهيت فعاليت هاي اين رسانه جاسوسي بيشتر آشنا شود و مسئولان مربوطه با هوشياري هشدارهاي لازم را از ارتکاب هرگونه جرم و به دام افتادن افراد بي اطلاع و فريب خورده بدهند.

 

منبع:دانا

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html